Denna laxpaj är underbart krämig och fräsch att servera nu till våren och sommaren. Jag har använt varmrökt lax men det fungerar bra att byta ut den mot kallrökt lax också
Tweet Pin It Skriv utEfter midsommar fick vi en hel del färskpotatis över och för att inte föräta oss på bara potatis så gjorde vi en somrig potatissallad på det som blev över
)Snabba frukostfrallor12 st50 g jäst4 dl vatten1 tsk ljus sirap1 tsk salt3 msk olja1 dl grahamsmjöl2 dl fint rågmjöl (alt 2 dl grahamsmjöl)7-8 dl vetemjöl1 äggSmula jästen i en bunke och lös upp den i 37-gradigt vatten
Det vackra vårvädret gör att jag känner mig väldigt sugen på lätt mat som sallader just nu. Ikväll efter en joggingtur blev det en snabb och somrig sallad till middag
Ibland på helgen får vi för oss att göra goe frukost eller så bakar vi bröd till frukosten. Dessa frallor har jag gjort några gånger och resten av familjen gillar dem även om de är glutenfria, å det är ju bra
När det blev lite kyligare ute (och inne med för den delen) passade jag på att koka ihop denna somriga vitkålssoppa, innehållande bland annat färsk vitkål och färskpotatis
Frukostfrallor som man bakar ut kvällen innan och som jäser i kylen över natten. sånna här frukostfrallor smakar ju egentligen väldigt lite men det kanske inte är mening heller, nybakat och varmt är ju alltid gott på sitt sätt
Dag 1 kväll. Blanda samma allt snabbt. Täck med plastfolie och låt stå i rumstemperatur i ca 1 timma. Ställ in i kylen och låt stå 10-13 timmar, på så sätt behöver du inte känna dig tvingad att baka bröden en viss tid
Under semestern när man har som mest tid kan det nästan verka lite motsägelsefullt att vilja att matlagningen ska vara snabb och enkel, men att vara ute i solsken och må gott både ger och tar på krafterna
Det här receptet hittade jag hos Krille på Nu kokar jag, en underbart god och somrig paj med rabarber, jordgubbar och vit choklad, som jag gjorde och tog med mig till årets påskfirande
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.