1 blomkål
(litet) 10 färskpotatisar 10 små späda morötter 1 knippe knipplök 1 knippe grön sparris 200 g färska kantareller (dela de stora svamparna) olja, till stekning 4 heta korvar 400 g flankstek salt peppar 1 kruka persilja
Förra veckan lagade jag den här goda rätten med fläskfilé ochkantareller. Skär fläskfilén i en cm tjocka skivor, bryn köttskivorna i smör och krydda med salt och svartpeppar
Fyll upp med sprite och toppa med några isbitar. Grunda med rom i highballglas, häll över melonjuicen. Hursomhelst vill jag tipsa om en smarrig ochsomrig drink jag experimenterade ihop i helgen
Lägg upp bladspenaten på ett fint fant och varva sedan med gurka, vattenmelon och sötpotatis. Under semestern när man har som mest tid kan det nästan verka lite motsägelsefullt att vilja att matlagningen ska vara snabb och enkel, men att vara ute i solsken och må gott både ger och tar på krafterna
Zucchinipasta och ostsås med gula kantareller . Häll i durkslag och toppa med riven parmesan. Vi lyxade till det med lite extra mycket gula kantareller
Det här receptet hittade jag hos Krille på Nu kokar jag, en underbart god ochsomrig paj med rabarber, jordgubbar och vit choklad, som jag gjorde och tog med mig till årets påskfirande
Man fullkomligen överfalls av recept med svamp, frukt, bär, rotfrukter och annat som skördas den här tiden på året så jag är väl inte sämre än att jag kan komma med ett bidrag jag också
Klä en pajform med tinad smördeg, pricka botten och kanter med en gaffel. Servera med sallad. Skiva baconet och fräs det i en stekpanna, häll av fettet och lägg baconet åt sidan en stund
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.