Så i går kväll körde jag på firande nummer två tillsammans med ett gäng vänner. 3 msk honung. 3 msk hackad persilja. 3 kg lax. 1/3 spetskål. Jäs degen till dubbel storlek i en bunke täckt med bakduk, i cirka 35 minuter. Platta ut degarna tills de är cirka 1-2 cm tjocka och låt jäsa under bakduk till dubbel storlek, cirka 30 minuter. 3 dl creme fraiche. 3 msk honung. 2 vitlöksklyftor 3 msk hackad persilja. Lax i folie 14 pers 3 kg lax. 1/3 spetskål. 3 dl creme fraiche
1 röd chili1 gul lök1 röd paprika1 msk smör1 pkt saffran1 buljongtärning (grönsak)13 dl vattenMörk redningSaltPepparOregano (behövs inte mycket)1 dl créme fraiche½ tråg sugar snaps (går utmärkt med ett helt om man som jag älskar sugar snaps)500 g grillad kyckling utan skinnHacka vitlök, chili, lök och halva(. 13 dl vatten
Okej, så nu kikar vi på den här veckans läsarfrukostar, då ni var extra många som skickade in. Fortsätt att skicka in era bilder, med bredden 700px till linn
Igår fick jag hem senaste numret av Lantliv Mat och Vin. Nu skrivs det redan om julmat och nyårssupé. Och själv har jag inte ens firat att det är höst med att baka en morotskaka
Smörj (jag tror som sagt att smör/margarin är bättre än olja) en långpanna och strö på vetekli. Blanda alla ingredienserna väl (med elvisp med "skruv-visparna" på) och häll i formen
150 g mjukt smör300 g mandelmassa3 st ägg0. 5 dl vetemjöl smör till formen madelspån till formen2 dl vispgrädde1 l färska bär till garnering florsocker att pudra på kakan vid servering 3003 0. 300 g mandelmassa. 3 st ägg. 1 l färska bär till garnering florsocker att pudra på kakan vid servering 3003 0
75 g vita sesamfrön50 g linfrön30 g solroskärnor600 g iskallt vattenRosta fröna och kärnorna i 200 graders ugn tills de fått rejält med färg. Skållningen från steg ett300 g vetesurdeg20 g jäst900 g vetemjöl60 g grahamsmjöl20 g havssaltBlanda skållningen med resten av ingredienserna förutom saltet. Låt jäsa i bunken i 30 minuter. Låt grädda i 35 minuter eller tills innertemperaturen är 98 grader. 30 g solroskärnor. 300 g vetesurdeg. 35 minuter eller
Chevrésallad nummer tvåruccolachevréostpinjenötteroljahonung. Ska du ha en middag och bjuda tre personer räcker det med en liten påse för dryga 35 kronor. 3
Nyttiga kokosbollarca 12 stycken1½ dl fiberhavregryn½-1 dl proteinpulver (jag använde detta)½-1 dl kokosmjöl2-3 msk kakao2 msk krossade linfrön2 msk mandelsmör 4-5 msk kallt, starkt kaffelite vattenkokosflingorBlanda alla torra ingredienser i en bunke. I bakning kan du byta ut upp till 30% av vanligt mjöl, men använd mer vätska då kokosmjölet gör bakverket fastare
ca 2-3 dl frön, tex blandning av solrosfrön och pumpafrön. 3 msk kokosolja. kanel och kardemumma efter smak, ca 2-3 tsk. 3. ca 2-3 dl frön, tex blandning av solrosfrön och pumpafrön. 3 msk kokosolja. kanel och kardemumma efter smak, ca 2-3 tsk ca 1 tsk vaniljpulver
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.