Fördensom pendlar långt kanske hungern slår till redan tidigtpå morgonen. Under min skoltid brukade jag ha en ”nödförvaring” av nötter, frön och torkad frukt i väskan att äta när jag blev kvar längre än förväntatpå skolan
matlagningsgrädde. Fläskkotletter på italienskt vis – gör så här. Bryn kotletterna i olivolja och smör ca 1-2 min på varje sida. Häll över matlagningsgrädden, lägg på lock och bräsera (småkoka) ca 5 min. 4 person(er) Ingredienser 4 fläskkotletter, (500 g) 0,5 msk färsk salvia, hackad 2 krm grovmald svartpeppar 1 tsk salt 1 msk olivolja 1 msk smör 2 dl matlagningsgrädde 0,5 dl parmesanost, riven Tillbehör , smörslungad bladspenat, pressad potatis
En längre tidhar jag grunnat på att försöka laga någon klassisk vietnamesisk rätt, jag har en svaghet för asiatisk mat och prövar gärna nya recept när jag kan
Rör ner smöret precis före servering så att såsen blir blank. Fräs den i smör i en tjockbottnad gryta. Tillsätt senap, fond och 2 msk whisky, resten av grädden, peppar, farinsocker och soja. Rör ner den i såsen och låt koka ca 5 min
Skär tomaterna i bitar, tillsätt dem samt grovt hackad dragon och låt allt bli genomvarmt. tomater. Skär kycklingfiléerna i 4-5 bitar, salta och peppra
Det finns det ju tusentals recept på bland olika matbloggar, men jag slår ändå ett slag förden. Kanske är det så att man får tänka till lite för att laga något gott som inte kostar skjortan, lite framförhållning så man inte står där med antingen en trist falukorvsring eller en galet dyr bit pepparbiff
Bästa sättet att göra riktig mat till snabbmat. På söndagar har man tid att sätta på ett långkok, antingen för söndagsmiddag eller en grund för flera middagar under veckan
Det har cirkulerat runt en del recept påpulledpork i matbloggsvärlden men jag körde på Tina Nordströms recept som hon körde i sitt nya program "Tina på besök"
Skönt att veta att maten står färdig för uppvärmning hemma i kylskåpet. Den här gången tog jag en rejäl short cut och använde mig av Mat-Tinas recept med färdig bbq-sås och bara två kryddor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.