Den här tårtan gjorde min mamma varje år till skolavslutningen så jag och kompisarna fick börja sommarlovet med att kalasa på glass, maräng, grädde och jordgubbar i sommarsolen - finns det något bättre att göra en solig sommardag
Spritsa sedan ut marängsmeten i långa strängar på bakplåtspapper på en plåt (om man inte har någon spritser går det utmärkt att använda en plastpåse och göra ett litet hål i den)
Jag tänkte dela med mig av receptet på midsommartårtan vi åt i helgen. Caroline hade gjort den här finingen och receptet kommer från Coops fina medlemstidning Mer Smak
Dekorera med jordgubbar, färsk mynta, marängeroch blommor eller vad du känner för. Och det smakade supergott, men problemet var att marängen på tårtbottnarna mjuknar och smälter när man lägger för mycket fyllning mellan och på tårtbottnarna
Den här egenkomponerade sommartårtan gjorde jag idag. Alla delar till tårtan kan med fördel förberedas ett par dagar innan man ska göra tårtan, men om man inte ska äta den ganska direkt rekommenderar jag att man stryker marängbottnenmed smält choklad (på bägge sidorna och runtom) så att den inte smälter
Sikta ner mjölblandningen i äggvispet och blanda runt med en slickepott, inte vispa. Känn med sticka om den är klar, den ska vara torr när du drar ut den
Gräddtårta med jordgubbar är ju en svensk sommarklassiker och avnjuts allra bäst utomhus. Gärna vid en röd sommarstuga med vita knutar, för att göra idyllen komplett
Lime curd (ca 3 dl)1,5 dl strösocker 2 ägg (stora) 3 limefrukter, saft och skal från (ca 0,75 dl saft) 50 g smör, rumsvarmt, i kuber. Fyllning och dekoration6 dl vispgrädde 2 msk strösocker (eller efter smak) 500 g jordgubbar 1 dl lime curd (se ovan)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.