Sommarens enklaste dessert Spara Skriv ut Förberedelser 2 Minuter Tillagningstid 2 Minuter Total tid 4 Minuter Portioner. 5 Ingredienser 500 g jordgubbar 2 msk socker saften från en halv citron 0,5 dl vatten 4 dl lättvispad grädde med 1 msk socker 10 smulade digestivekex Instruktioner Skär upp jordgubbarna i mellanstora bitar och blanda med socker, citronsaft, och vatten
Servera med en fräsch sommarsallad. Blanda pajdegen och låt den vila 1 timme i kyl. Tryck ut pajdegen i en form, nagga den i botten med hjälp av en gaffel och förgrädda i 200° i cirka 10 minuter
Storstädningen la jag på is igår. Nämen det gick inte att vara inne, vilken värme. Så istället plockade jag bär, gjorde paj, diskuterade fram idéer med Mr C vad vi ska göra med vår pergola, skurade sittbänken som ska få sig en omgång med färg och så tog jag typ tio kallduschar för att svalka min bastu till kropp
1en skvätt citronsaft. 1Romsås2 dl creme fraiche 1 förp Abba Caviar Röd Stenbitsrom en skvätt citronsaft citronpeppar efter smakKoka upp sötpotatis, ca 30 minuter (dela potatisarna för kortare tid). Blanda crème fraiche med rom, citronsaft och citronpeppar och ställ i kylen i ca 20 minuter Skär upp den kokta sötpotatisen på ett stort fat och dela den färdiga laxen i små bitar
Sommaren är definitivt slut, hur smärtsamt det än må kännas att erkänna det. I något sorts terapeutiskt syfte bokstavligt talat pushar jag här på bloggen ut de sista drinkrecepten i min lilla serie "Sommarens drinkar", som en hommage till den gångna sommaren, som bjöd oss på så många goda måltider och drinkar, och så många trevliga stunder
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.