Extra roligt blir det om man passar på att baka sitt fika själv till den här dagen. Dagar helt dedikerade åt mumsiga bakverk måste ju vara bland det bästa som finns
Den består av torkade vaniljstänger som mals sönder i kvarnen när man vrider på locket. Ett tips som ringde i öronen under gårdagskvällen då jag skulle baka en tårtbotten och upptäckte att jag inte hade tillräckligt med socker hemma
Manfår inte vara rädd för sprutor. Det är inte behagligt men inte heller vidrigt, man gör det bara. Det är inte behagligt men inte heller vidrigt, man gör det bara
Blanda strö- och florsocker tillsammans med kallt vatten och en äggvita i en bunke. En köksassistent med vispfunktion rekommenderas ifall man inte har något större tålamod
Enligt judisk tradition äter man den till det ojästa brödet matza (som liknar norrländsk tunnbröd). Skölj levern i kallt vatten och stek den tillsammans med skivad lök i rapsoljan i några minuter
Ett bra tips när man bakar tårtbottnar är att klä in en form med löstagbar kant med bakplåtspapper som sticker upp en bit ovanför formkanten, På så vis får kakan möjlighet att växa på höjden och manfår höga och luftiga bottnar
Supergott med grillad majskolv till som rullas i finriven parmesan. Det är så maffigt gott med nygrillade hamburgare och jag håller med Jamie Oliver i att man inte ska ha så mycket i själva burgaren utan satsa på allt omkring
Blanda som i receptet ovan de torra och de blöta ingredienserna för sig, och blanda sedan dessa. Det dröjer trots allt ett år till nästa gång man fyller
Det är fascinerande med en del mat, man tycker att det är helt ok som vuxen, men minns att man minsann skulle tycka att det var äckligt när man var liten och bara för att man tyckte det, så var ju det sanningen också
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.