Den består av torkade vaniljstänger som mals sönder i kvarnen när man vrider på locket. Muscavadosocker ger en något mustigare och nötigare smak som kanske till och med blir ännu bättre än originalet
Tänk på att lägga ett ganska tjockt lager från början och jobba bort överflödet. Du kan aldrig rädda en "bucklig" tårta med ett tjockare lager marsipan, sugerpasta eller vad du använder att täcka tårtan med
Det där med att ta fotografier på bakverk när man har gäster kan te sig lite knepigt och det bästa är klart om man hinner göra det innan man sätter tänderna i härlighen
Ett gammalt kapitel blir till något nytt men samtidigt som vemodet slingrar sig runt det tomma pojkrummet väger spänningsmomentet högre inför det nya vi ställs inför
Å andra sidan kan vi göra roliga saker med gröna tomater, som man inte nödvändigtvis kan med röda. Vi kryddade med kanelstång, färsk ingefära och torkad chili
Första gången för mer än ett år sedan hade jag så ont i hals, nacke och huvud i två veckor efter behandlingen att jag tänkte, aldrig mer men det blev bara bättre så jag är nöjd
Alltså hittar man en lösning som fungerar, så slipper man bli en gnällig surtant/surgubbe och gör istället något bra av det som ändå inte går att undvika
Den till höger, som också är så man oftast gör (i alla fall jag) är "fel". Baugetterna gör jag enligt nedanstående recept och med en teknik jag lärde mig på kursen på Solhaga stenugnsbageri, Tar en del tid i anspråk men väl värt besväret
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.