Blanda mjölet med bakpulvret. Det här receptet har jag ärvt efter min svärmor Sonja. Hon hade en sån känsla och kunskap som ”satt i fingrarna” speciellt när det gällde kakor
Tillsätt mjölet blandat med bakpulvret samt matfettet. Solskenskaka 125 margarin 3 ägg 3 dl socker 3 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver Garnering. Ca 20 sötmandlar (jag tar en massa mer)Smörj och bröa en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter
Rör ner det i äggsmeten varvat med vattnet. Börja och sluta med mjölblandningen. Dela på äggen och lägg gulorna i ett glas och vispa upp lite lätt med en gaffel
Formerna blev lite halloween inspirerade med spöken, pumpor och Star Wars figurer. Smält smör och blanda med mjölk2. Lägg havren i en bunke och blanda med smör och mjölk3. Kavla till ca 1/2-1 cm tjockt och stansa ut med former (eller nagga och skär i fyrkanter)5
Smält matfettet och rör ned tillsammans med mjöl, väl blandat med bakpulver. SOLSKENSKAKA. En gjutjärnspanna med raka kanter och ett skaft som tål ugnsvärme är en praktisk kakform
50 g kokosolja utan smak (om man inte vill ha kokossmak vill säga). Alltså hörni dessa kolakakor. Som jag sagt förrut är jag inte alls mycket för choklad, men kola kan jag tycka är riktigt gott
Då behåller maten den där goda, fräscha kokossmaken. Den här färggranna och smakrika soppan med asiatiska undertoner har på kort tid blivit en favorit här hemma
Den går visst under flera namn som Silviakaka, Solskenskaka och fler namn. God sockerkaka med glasyr. När vi var på fest med vår dansförening bjöd Gunilla oss alla på den här goda sockerkakan
Kallpressad kokosolja passar också bra och då får man också en god kokossmak. Igår hämtade jag ut den senaste Smakboxen med namnet "Nya Vanor" och den var fullproppad med en massa roliga och spännande produkter som ger inspiration för en hälsosammare livsstil
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.