Lägg i hönsbuljongtärningarna ochphiladelphiaosten. Rör om tills osten smält. Servera soppan med bröd. 1philadelphiaost, med örter och vitlök. 14 port Ingredienser 0,5 l morötter, rivna (ca 4 st) 1 purjolök, fint strimlad 1 l vatten 2 hönsbuljongtärningar 200 g philadelphiaost, med örter och vitlök 1 krm svartpeppar, nymalenMorotssoppa – gör så här. Koka morötter och purjolök i vatten 5 min
Det är dock klart - vi vill gärna att barnen ska äta när vi har varm mat förberedd och inte att deras kropp ska signalera hunger en timme senare, vilket förstås är en viktig anledning till trugandet
Jag listar en del produkter nedan och är det något som fattas – så får ni gärna höra av er med tips. Sorbé (läs på förpackningen – sorbén kan innehålla mjölk)
Tillsätt smör, honung, banan och äggvita. Ibland tryter min inspiration på bra mellanmål till lillen. Jag delade dem på mitten och paketerade dem i frysen
are kan äta det utan problem och det går alldeles utmärkt att frysa. Då finns ju tiden för att bulla upp med att möjligt gott, mysa med tända ljus (japp behövs i det här höstvädret), snegla i morgontidningen ochsåklart planera dagens aktiviteter, sådant man bara har tid med då och då på helgerna annars
Här kommer recept på sesamkex ochmandelkex, varje sats räcker till en plåt, med kex. Mal samman mandel, sesamfrön och linfrön, och blanda det med salt o brödkrydda
Fyll tortillasenmed kycklingröra, lägg i ugnsform med skarven nedåt. Stek kyckling och paprika i stekpanna, krydda med tacokrydda (och lite vatten), salt och peppar
Skala och finhacka löken. Skala och skiva vitlöken mycket tunt. Bryn lök, vitlök och svamp. Bryn löken och champinjonerna separat annars blir det för fullt i pannan
Och bättre blir det idag ska det bakas lussebullar med min kompis Ellenor, ska även göra matlådor, korrekturbaka mazariner för en annan bloggs kommande kokbok, sukta över alla godisar jag ska göra till jul och så ska jag testa att göra ett annat tilltuggtill glöggen
Tillsätt rivet skal och saft från lime tillsammansmed vinet. Söndagsmiddagen i går var ugnsstekt lax med en snabbt hopvispad sås av det som fanns i kylskåpet och vilken succé det blev
Vispa ihop alla ingredienserna till marinaden och smaksätt med svartpeppar. Marinera köttet, någon timme för mindre bitar och över natten för större detaljer
Utom sött och surt och buljong finns det nog inte några likheter med storkockarnas såser. Den blivande finalisten Tommy Myllymäki segrade i såsduellen med sin sötsura dillsås
Vi ska fira påsken tillsammansmed våra familjer, gå på musikal på Helsingborgs stadsteater och förhoppningsvis hinna med en av konstrundorna som snart går av stapeln här i syd
Äta gott ska vi såklart göra också. En härlig sillunch brukar bli huvudattraktionen på dagen och på kvällen vankas det en härlig grillmiddag med allehanda tillbehör
Gärna på landet där smattret hörs extra bra på taket. Och rejält med riven parmesan/padano såklart. Det finns massor av olika varianter och du kan såklart göra själv också
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.