Svamp- och skinksås till pasta
Daniel Ylitalo
Daniel Ylitalo

Svamp- och skinksås till pasta

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 5 1 röster

Ingredienser

  • 15 dl lätt crème fraiche
  • 400 g rökt skinka
  • 400 g färska champinjoner
  • 2 st gul lök
  • 1 st röd lök
  • 1 st hel vitlök (6-8 vitlöksklyftor)
  • 1 msk vitpeppar
  • salt

Beskrivning

    Skala och finhacka löken. Skiva champinjonerna. Skala och skiva vitlöken mycket tunt.

    Häll i crème fraichen i en stor kastrull och sätt på spisen för sjudning (3an eller 4an).

    Hetta upp olja i en stor stekpanna. Bryn lök, vitlök och svamp. Bryn löken och champinjonerna separat annars blir det för fullt i pannan.

    Tärna skinka och häll i kastrullen under tiden.

    Häll över lök och champinjonerna i kastrullen.

    Blanda i vitpeppar.

    Låt sjuda i ca 15-20 minuter.

    Sätt på svalning i 30 minuter innan servering så den tjocknar till lite annars blir den väldigt vattnig. Planera in pastan därefter.

Kommentarer

  • duo

     - 

    15 dl lätt creme fraiche låter mycket. Har du glömt ett komma?

  • Daniel Ylitalo

     - 

    Nej, det stämmer, dessa mått är för ett storkok. Du kan halvera allt om du vill ha för ett par portioner

Logga in eller Registrera för att kommentera.