Ingredienser Portioner. 4 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 3 msk finhackad färsk ingefära 600 g kycklingfilé 2 msk olja 4 stjärnanis 0,8 dl kinesisk soja 2 dl vatten 1 msk strösocker 2 msk vitvinsvinäger 4 port ris eller annat gryn 1 msk majsstärkelse (Maizena) 1 burk böngroddar (à 280 g) 1 broccolihuvud 225 g haricots verts salt nymalen svartpeppar Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddpåsar 10 % rabatt Santa Maria 0,5-130 g Mer info Ladda kupong
Dessutom har jag stora problem med den franska grädden, ville göra en gräddtârta men fick inte grädden att ta förrän det var för sent och jag hade en smörklimp framför mej
4 Korianderdipp 1 kruka koriander 1/2 röd peppar 1 dl japansk soja 1/2 dl risvinäger 1/2 dl mirin Tempura ca 800 g blomkål 1 ägg 1 dl majsstärkelse 1 dl vetemjöl extra att vända grönsakerna i 1 1/2 dl iskallt vatten olja till fritering Lägg till i inköpslistan
Servera med kokt ris och korianderdipp. Jag tycker många grönsaksbiff-recept som jag stött på i själva verket har visat sig vara en pannkakssmet med grönsaker i (nog för att det är gott men jag vill ha riktiga vegebiffar)
Här blir det sojakyckling och pommes, en av Tim och Stellas favoriter. Blanda osten med den hackade löken och lägg i botten på en pajform eller annat uppläggningsfat
Korianderdipp. Variera era rotfrukter efter favoritsort och våga krydda med egna favoriter. Skala alla rotfrukter och skiva upp på ett ungefär i lika stora slantar och lägg dem separerade på en plåt med bakplåtspapper
Det liknar rececptet på kött i ugn och sojakyckling men med en liten annan kryddning. Jag tyckte att den här kryddningen med ketjap manis och timjan var riktig god
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.