En av hela familjens storfavoriter är kycklingtortillasmed bl. De stora barnen är inte med i något luciafirande i år så det blir inga krockar, tack o lov
fyll tortillan - eller pitabrödet med grönsaker (sallad, tomater, gurka, rödlök, majs), kyckling, tomatsås - gör egen om du vill jag tog färdig tomatsalsa på burk, guacamole
Stek lök, svamp & purjolök och kyckling var för sig och krydda med salt & peppar och basilika. Fördela sedan röran på tortillabröden tillsammans med färsk basilika och rulla till rullar, och lägg dem i en ugnsform och strö över osten
4 Korianderdipp 1 kruka koriander 1/2 röd peppar 1 dl japansk soja 1/2 dl risvinäger 1/2 dl mirin Tempura ca 800 g blomkål 1 ägg 1 dl majsstärkelse 1 dl vetemjöl extra att vända grönsakerna i 1 1/2 dl iskallt vatten olja till fritering Lägg till i inköpslistan
Servera med kokt ris och korianderdipp. Jag tycker många grönsaksbiff-recept som jag stött på i själva verket har visat sig vara en pannkakssmet med grönsaker i (nog för att det är gott men jag vill ha riktiga vegebiffar)
Som jag redan har berättat så åt vi familjefavoriten kycklingtortilla och lchf-varianten kycklingtortillagratäng i lördags och fick då förfrågan om recepten
Sedan blev det en hög medkycklingtortilla av kycklingröran som var kvar. I och med att både maken och jag numera alltid har matlåda med oss till jobbet (tidigare hade bara jag) så går det åt en hel del matlådor här hemma
Korianderdipp. Variera era rotfrukter efter favoritsort och våga krydda med egna favoriter. Skala alla rotfrukter och skiva upp på ett ungefär i lika stora slantar och lägg dem separerade på en plåt med bakplåtspapper
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.