Jag var lite sugen på att göra något nytt, och ibland tycker jag det är roligt att experimentera lite med bakningen - tror helt enkelt att jag tittar på lite för många bakprogram
Bred smör på rektangeln och sikta över vaniljsocker. Är ni hemma i helgen och vill baka nåt gott kan jag verkligen tipsa om sockerkringlor, så gott och nybakade är de helt otroliga
Mitt barnbarn kom mitt i baket och hon drog fram en stol och ville hjälpa till på direkten. Blev inspirerad och bestämde mig genast att baka deras sockerkringlor
Sockerkringlor med vanilj60 st1 1/4 pkt jäst200 g smör6 dl mjölk1 3/4 dl socker0,5 tsk salt1,9- 2 liter vetemjöl, ca 1150 gFyllning175 g smör0,5 dl vaniljsocker m äkta vanilj0,5 dl florsockerSmula ner jästen i en bunke. Dela degen i 2 delar och kavla ut varje del till 40x50 cm och bred på fyllningen. Lägg dom på en bakplåtspappers klädd plåt och låt dom jäsa i ca 30 min
Lägg på en plåt med ordentligt med mellanrum. Tillsätt resten av ingredienserna och knåda i maskin på låg hastighet i cirka 10 minuter tills du har en fin och elastisk deg. Skär 3 cm strips, tvinna och lägg som en kringla, nyp ihop ändarna på baksidan av varje bulle. Baka av bullarna på 230 grader varmluft i cirka 6-8 minuter, låt svalna
Bred på den rumstempererade fyllningen på nedersta halvan av degen. Snurra längderna till kringlor eller knutar och lägg att jäsa på plåt med bakplåtspapper till dubbel storlek, ca 60 min
1pärlsockerSätt ugnen på 175 grader. 1Forma dem till kringlor och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. 1Låt kakorna svalna på plåten innan du låter dem kallna helt på ett galler
Lilla I´s födelsedag närmar sig med stormsteg så vi passade på att stöka undan lite inför det. Ikväll har Iris och mor bakat sockerkringlor till det stundande kalaset
Lägg upp på bakplåtspapper och pensla med lite vatten. Sätt ugnen på 175 grader. Du behöver. 150 g smör4 msk strösocker1/2 dl grädde1 tsk vaniljsocker1 nypa salt4 dl vetemjölVatten till penslingPärlsockerGör så här
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.