Kakor/ Efterrätter

Kakor/ Efterrätter

  • 9 Recept
Röda vinbärspaj med maräng

Röda vinbärspaj med maräng

Pajskal14 digestivekex 100 g smör. Fyllning350 g röda vinbär (vikt utan kvistar) 4 msk vatten 3 citroner, saft ( skal om man vill ha extra mycket syrlighet) 2 burkar kondenserad mjölk sötad 10 äggulor
Sockerkringlor på karlsbaderdeg

Sockerkringlor på karlsbaderdeg

Fyllning200 g smör, rumsvarmt 1 dl farinsocker 1 dl strösocker 1 msk vaniljsocker 2 tsk majsstärkelse 1 msk vatten
Flädertarte med italiensk maräng

Flädertarte med italiensk maräng

Pajdeg1 dl florsocker 3,5 dl vetemjöl 125 g smör, kallt 0,5 krm hjorthornssalt 1 msk vaniljsocker 2 äggulor (spara äggvitorna)
Kokostoppar med brynt smör

Kokostoppar med brynt smör

75 g smör 2 ägg 1 dl strösocker 200 g riven kokos [knappt 5,75 dl]. Doppning100 g mjölkchoklad
Kladdkaka med dumletryffel

Kladdkaka med dumletryffel

Kladdkaka225 g smör 3,5 dl strösocker 2,25 dl brunt farinsocker 1 msk vaniljsocker 4 ägg (stora) 3,5 dl vetemjöl 1 dl kakao 1 krm salt