Med andra ord betyder det att tårtan ska både vara socker, gluten och laktosfri, japp där fick jag något att bitai, men eftersom jag älskar utmaningar så var jag såklart tvungen att testa
Den är sockerfri, glutenfri och (om man vill) även laktosfri. Vi har testat många nyttigaversioner av kakor, bakelser, bullar och pajer men interiktigt lyckats bli helt nöjda med smaken man är "van" vid
Och resultatet av mitt baklöfte gör återigen entré, denna gång en spinn på Gordon Ramsays Chocolate & Mint caramel cake – bortsett från mint och caramel och allt socker
När jag var ute i helgen slank det te x ner en alkoholfri öl som det var sockeri, för jag hade fått för mig att intedricka alkohol heller och det blir så himlatrist att bara dricka vatten på lokal
Att baka mjöl och sockerfritt är inte helt lätt, dels för att jag oftast får experimentera en hel del i köket på grund av att jag inte bara kan planka ett "vanligt" recept rakt av utan det krävs en del justeringarinnan det blir som jag har tänkt mig plus att det är en djungel där ute av diverse produkter, bra och mindre bra och därför måste jag alltid läsa på om det är något för mig att använda
Barnen går från bordet höga på egentligen bara socker då potatis om än mättande och en del nyttigheter så också en stärkelserik knöl vilket omvandlas till glukos dvs socker
Vill du kan du även göra som jag gjort laga en karamell på socker och jordgubbsmelba genom av att koka den till en seg och tjock sockermassa som går att forma som man vill och när det stelnat är fast som glas
I denna del går vi mera praktisktin på olika typer av socker och sötningsmedel som vihittaributikshyllan och kollar på vilka man bör undvika och vilka som är bättre
Vem gillarintesocker. Socker är en tacksam smakförstärkare. Det är så lätt att hamna i beroendet, men det är ingenomöjlighet att ta sigdärifrån, även om det kan kännas så ibland
Börjar med att hälla upp sockeri en skål. Stoppa ned samtligaingredienseri skålen och blanda runt. Låt stå iminst 24 timmar så smakerna hunnit ge av sig. 2 dl socker. 3 st stjärnanis. 1 st apelsin (zest). 2 krm riveningefära
Nu har jag gjort det jag har tänkt på ca ett halvt år att färga mittsocker så jag kan ha litefint "strössel" att strö över cupcakesen eller på och över kakor varför inte när jag ska göra brysselkexen till jul
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.