Jag påstår inte att de till konsistensen liknar vanliga lussekatter som är bakade på vetemjöl, men jag påstår att de är riktigt goda i smaken, och även lätta och luftiga
Dessa lussekatter är saftiga, luftiga och höga. Lucia står för dörren och som utlandssvensk upplever jag plötsligt våra svenska traditioner som alldeles extra viktiga
I veckan bakade vi lussekatteroch dessa har vi såklart smakat på. Det kändes faktiskt lite märkligt att träffa alla och att helt plötsligt vara tillbaka med gänget efter nästan ett år som mammaledig
Hej och välkommen tredje advent. Vad passar bättre än att fira med saftiga lussebullar/lussekatter. Som dessutom är gluten – och mejerifria och därför passar dom flesta magar
Genom att använda en blandning av växtmjölk och växtgrädde (i detta fall Oatlys produkter) så får du en helt vegansk lussekatt som slår vilka andra kvarg-, ägg- och komjölk-baserade lussekatter
Tre sorters matpaj i form av fetaostpaj, tacopaj och kycklingpaj och sedan avslutades allt med en blåbärs smulpaj ochljus kladdkaka med smak av citron, kokos och blåbär
För att göra den här kakan på kikärtor lite roligare när man skrattat klart åt att den innehåller kikärtor ville jag ha ett lager av något syltliknande ovanpå så det inte bara blir en trist ljus kaka
Igår var det äntligen dags att baka lussekatteroch saffransbullar. Än så länge är det bara hon och jag vakna men övriga familjen lär nog vakna snart en efter en
Koka upp mjölken och grädden. Blanda socker och äggulor vispa det lätt. Häll sakta i gräddmjölken i äggvispet och vispa under tiden häll tillbaka blandningen i kastrullen och sjud försiktigt tills det tjocknar
Jag har bakat lussekatter efter samma recept i åratal bara för att jag alltid blir så nöjd med resultatet, de blir luftiga och fina, bland annat tack vare kesellan som gör dem både saftigare och hållbarare
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.