Även min far serverade ofta fisk när vi var med honom. Fisk en av mina favoriter, älskar fisk kanske beror det från barnsben då både min mormor o morfar ofta serverade sik o sillaken
Skala, dela och skiva löken och fräs den mjuk i en stekpanna med olja. Rör ihop skorpmjöl, citronskal, hackad persilja och smör och bred på torskbitarna
Följer man inte vv kan man med fördel ta vanlig creme fraiche. Servera med potatis och broccoli. Torsk i ugn med hummersås 3 port. 1 pkt torskblock 400g. Tina och dela torskblocket i 3 bitar och lägg de i en ugnsform. 1 pkt torskblock
Tillsätt soltorkade tomater, all lök, paprikan, coctailtomaterna och låt det fräsa ihop. En annorlunda torskrätt, det är härligt när lite italienska smaker och dofter sprider sig i köket
Kokt torskmed äggsås är en gammal klassiker som står sig även idag. Första gången hade jag torsk,sen hoki, men annan vit och fast fisk går precis lika bra
Tillsätt finhackad chili och purjolök och fräs i några minuter. Så en timme med hjärtat i halsgropen, när hon och de andra gymnasterna gjorde volter och annat spännande
Men när jag klev upp hade det övergått till regn, så när vi åkte i väg var det bara en slaskig sörja på vägarna som senare blev värsta ishalkan med kraftig blåst dessutom
Äggsåsen blir inte särskilt fräsch i konsistensen om den fryses, däremot kan den förvaras ett par dagar i kylskåp för att senare värmas i kastrull eller microvågsugn
Salta och peppra torsken och lägg den sedan i en smord form. Skär torsken i mindre bitar, cirka 100 gram per bit. häll sedan blandningen över torsken och låt stå mitt i ugnen cirka 20 minuter. 800 g torskfilé
Lägg torskfilén i en ugnsform. Smaksätt med lite salt och peppar. Servera med nykokt potatis och en sallad på finskuren fänkål med lite dressing gjord på olivolja, citronsaft och en gnutta honung samt salt och peppar
Perfekt att bjuda på till välkomstdrinken eller som igår att njuta av tillsammans med en kall cider. Det enda kruxet må möjligtvis vara att lyckas forsla hem chipspåsen från Ica tillsammans med flera andra proppfulla matkassar utan att fullständigt krossa chipsen för ju större chips desto större munsbit och faktiskt enklare att göra då det blir lite pilligt med alltför små
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.