En äppelkaka som kräver minimal arbetsinsats, men är fantastiskt god. 5-6 Äpplen2½ dl Vetemjöl2 ½ dl Socker½tsk Salt1tsk Bakpulver1 ägg100 g smörBlanda alla torra ingredienser i en bunke
Så igår slängde jag ihop en knäckig jordgubbar- och rabarberpaj och en hallon och blåbärspaj. Kokossockret gör verkligen under för ett gott och knäckigt pajskal
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Smält smöret och blanda ner havregrynen, låt svälla en stund. Skala och skiva äpplena och blanda dem med kanel och strösocker, låt ligga och marinera en stund
Lättlagad och fantastiskt god rabarberpaj med knäckigt kolatäcke. Knäckig rabarberpaj. Lättlagad och fantastiskt god rabarberpaj med knäckigt kolatäcke
Knäckig äppelkaka. Om man ska ha många gäster, eller om man tänker att när man ändå bakar så kan man göra stor sats för att frysa in, då är långpannebak en kanonidé
Av en del av dessa äpplen gjorde jag en himskans trevlig paj med knäckigt täcke. (Efter ett par dagar i kylen är pajen fortfarande lika god trots att det knäckiga täcket har mjuknat)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.