Idag tog jag tillvara på en del av köttfärssåsen och använde i en pastagratäng. Den här gången fanns det en zucchini och röd lök men jag hade lika gärna även kunnat peta i champinjoner och tomater
Och på köpet har jag fått lära känna andra lika mattokiga som jag och fått kika in andras kök. Det gångna året har bjudit på så mycket, både glädje och sorg
Lax, potatis, ärtor/broccoli och philadelphiaost med gräslök eller andra örter. Alltid bra att ha lite framförhållning och förbereda många lådor på en gång så slipper man stå där tomhänt och tvingas köpa lunch dag efter dag
I måndags var mina föräldrar här och medförde en hembakad äppelkaka till kaffet. Jag smugglade ner två bitar hembakt bröd (som han annars brukar gilla) i kakformen och gav en sån till honom
I fredagskväll var vi ut och åt med min fina kollega och hennes kille. Vi var på Stallyktan här i Örebro, en mysig liten restaurang och pub med ganska enkel, men god mat
Lägg upp salladen på ett fat och toppa med laxkuber och några vackra betor. Skala betorna och skär dem i tunna skivor med hjälp av en mandolin eller i en matberedare
gult = sädesfälten, grönt = skogarna och rött = morgonrodnaden, fast i vissa andra källor står det dock att det röda står för (som det så ofta brukar vara vanligt för den röda färgens symbolik i flaggsammanhang) det blod som offrats för nationens frihet
Vacker och höstig persikopaj med kolasmak. Denna soliga söndag avslutas med en persikopaj med kolatouche, jag fullständigt älskar dessa dagar då man har tid i köket att strosa runt och plocka och greja och liksom kreativiteten skapa något under tiden man håller på
Därför var det inte helt jobbigt att, igår morse, lämna en eventuell bakfull pojkvän och cykla ner til soliga Stockholm och till stundande timmes ansiktsbehandling
Glad andra advent, Viljar och jag har firat andra advent själva idag. Ta av från plattan och låt gärna stå en liten stund, ju längre desto starkare kryddsmak
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.