Det har hänt att jag även som vuxen - å långt innan dottern - köpt mig en kalender. Bara att berättelsens "snöbär" (som plockas på skäret "Järnäpplet"), de isande vindarna och alla snö inspirerade dottern och mig att baka vita chokladbollar
I dag bjuder jag på vita kärleksmums, eller snoddaskaka med vit choklad som man också kan kalla dem. För att enkelt få den vita chokladen riktigt finhackad – nästan mald – är ett smart tips att köra den i en mixer
Jag ville ha dem vita och vintriga med en smak av mint och jag måste bara säga att de blev så goda med den krämiga fyllningen av vit choklad, philadelphiaost och krossade polkagrisar, mums
Babyshower -. Smält resten av den vita chokladen. Cakepops -. Doppa varje boll i den vita chokaden och rotera den så att den blir helt täckt av vit choklad
4-5 dl vita bönor (som ensamrätt 5-7 dl). Lägg bönorna i blöt över natten (12 timmar). Häll av blötläggningsvattnet och koka bönorna i så mycket vatten så det täcker med salt och kryddbukett ca 45 min
4 - 8 portioner. 400 g kokta stora vita bönor (se här) eller 2 tetror eller 2 normalstora burkar konserverade stora vita bönor. 1 - 1 ½ tsk italiensk salladskrydda. Täck skålen med plastfolie och ställ den kallt i minst 2-3 timmar innan bönorna ska serveras. De håller ca 3 - 4 dygn i kylskåpet. 4 - 8 portioner 400 g kokta stora vita bönor (se här) eller 2 tetror eller 2 normalstora burkar konserverade stora vita bönor. 1 - 1 ½ tsk italiensk salladskrydda
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.