Mozartkulornamed nougat och mandelmassa, doppade i choklad. Rulla nougaten till kulor och tryck ut mandelmassan lätt med fingrarna till en rund platta och omslut nougatkulan
Skär nougaten i 30 tärningar. Skiva mandelmassan i 30 skivor och lägg en nougatbit på varje skiva. Vik mandelmassan runt nougaten och rulla till en kula
Platta ut marsipanen i handflatan och lägg en bit nougat i mitten och omslut den med marsipanen. Sätt skålen i en kastrull med knappt sjudande vatten under och låt chokladen smälta
Då är det lagom kallt när det skall bakas med. Lägg smörplattan på degen, längsmed långsidan. Jag valde därefter att baka ut min deg till enkla samt dubbla åttor, därmed kavlade jag ut min deg till en fyrkant, och skar den likt följande
Smält chokladen med Milda flytande långsamt så inte chokladen skär sig. Blanda till sist i mjölet och de krossade hasselnötterna, rör till en klumpfri smet
Väskan är fullpackad med böcker och rekvisita – imorgon drar jag till Köpenhamn. För i sammarbete med Alpro kommer jag hålla i en matfotoworkshop på The Hive bloggkonferens under helgen
21 December 2015. Julen 2015. Dumle mozartkulor. Det här receptet har jag aldrig tidigare testat men dom var verkligen jätte goda så dom tycker jag att ni ska testa
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.