Smultronparfait…. Njutbar efterrätt. Något av det godaste jag vet i dessertväg är glass och parfait. Men inte vilken glass som helst, det ska vara en gjord på riktigt fina råvaror och med betydligt mindre sött än de du vanligtvis köper i glasskiosken
Men en smultronparfait går inte heller av för hackor. När solvarma bär från trädgården plockas av små fingrar och blir till en egen smultronskatt vill man ju njuta av dem så mycket det någonsin går
Lossa smultronparfait från formen och lägg på den första havrebotten. ReceptSmultronparfaitca 5 dl smultron2 tsk vaniljsocker3 dl vispgrädde4 äggulor1/2 dl strösockerHavrebottnar100 g smör2 dl havregryn1 dl vetemjöl1/2 tskbakpulver2 msk strösocker2 msk ljus sirapsmultron till dekorationKlä en form med löstagbar kant ca 22 cm i diameter med plastfolie
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.