Rabarbern blir visst så stor tack vare att kaffesump hällts på växtplatsen hela vintern (o sedan med) och alltså inte myllats ned för att påverka jordstrukturen
Av rabarbern ville jag göra något nytt, alltså inte en god crumble eller parfait eller marängpaj (trots att de alla är urgoda) och till slut föll valet på en smördegstarte medvaniljkräm
Flagad mandelStek rabarbernamed socker, sirap och lite kanel. Ta ett dricks glas som är lite större en formen (jag använder en silikonform, men går lika bra med en muffinsform i plåt) du ska baka dom i
Med smak av kanel och vanilj. Servera med glass eller vaniljsås. Saftig, enkel och mumsig rabarber kaka. Smält smöret och vispa ägg och socker vitt och pösigt
Klä en form med bakplåtspapper o ha i rabarben i den. När allt är smält så häll över detta på de torra ingredienserna o blanda o sen kleta över de på rabarbern
Vill man så kan man smaksätta pajen med lite kanel över rabarbern innan man lägger på smuldegen. Skalade och tärnade rabarber som täcker pajformen gott och väl
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.