Fetaoströran. Smula sönder osten med handen eller med en gaffel. Lägg lammracksen i en fryspåse, häll över marinaden, rör om, knyt ihop påsen och låt köttet marineras i ett eller två dygn i kylen
(står ju oftast på paketet att man ska koka, men funkar ju precis lika bra att göra såhär som med cous cous, men det måste dra längre, ibland bortåt en halvtimme med vissa sorter)smula fetaost i en fin skål, hacka paprika i mindre bitar, finhacka lök och persilja, blanda i oliver
Nu är det bara att lägga upp de nygrillade lammkotletterna tillsammans med de ugnsbakade tomaterna, oliverna ochgrillade paprikorna som du fyller med basilika och fårostcremén
Blomkålssallad, inlagd paprikaoch vitlöksyoghurt. Bred mangosåsen över köttsidan och strö över finhackad fetaost, så det blir jämnt fördelat över hela laxen
Häromkvällen åt vi Jamie Olivers oxfilé med bearnaise ochgrillade grönsaker. Ta ut köttet ur påsen, klappa det med hushållspapper och rulla det i olivolja
Vispa äggen och tillsätt soltorkade tomater, oliver, grädde, salt och vitlökspeppar. I helgen fick jag en massa “hemlagda” ägg av en vän, som har höns, och kände att jag måste hitta på nåt för att ta till vara på äggen och då fick det bli en matpaj med lite medelhavstema
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.