Jag lovade ju er ett inlägg om barnmat för ett tag sedan och nu när vi har kommit igång ordentligt med smakportionerna här hemma tänkte jag att det kunde vara dags för det
När man blir sugen på kålpudding och det endast är några stycken som ska äta tillsammans så går det bra att göra kålpudding i stekpanna ( Kålpudding i ugn hittar ni HÄR >> ) Jag brukar göra en vanlig storbiff som jag tipsat er om tidigare här på bloggen
Detta mycket lättsmälta, friska mos är med sin mjuka smak perfekt för smakportioner, men kommer säkert även uppskattas av äldre spädbarn eller småbarn som efterrätt eller mellanmål
Kombinationen barn och mat är sannerligen ingen enkel historia. Och nu tänker jag inte på matvägrande sexåringar som bara vill ha makaroner och ketchup som Frida Boisen skrev om häromdagen, utan nu pratar jag om små barn och hur nyblivna föräldrar överöses med propaganda och gratisprover från barnmatstillverkare, BVC och självutnämnda experter
SMAKPORTIONER. Inlägg nummer 500 och jag funderar på vad vi ska fira med, pepparkakor kanske eller lussebullarna som jag gömde i frysen, eller en fuskpannacotta på mannagryn kanske
Jag har pysslat lite med ett experiment som blev väldigt gott - enligt testpatrullen hemma. -)En liten smakportion till varje gäst o det känns lite extra lyxigt
Dessa känner de sedan igen i bröstmjölken och i sina smakportioner. Det sägs att man har kunnat bevisa att bebisar känner igen smaker från när de låg inne i magen och delade mammans blodcirkulation via navelsträngen
Vi har genomgått en smärre kris på påläggsfronten sedan Tofuline creamy spread slutade tillverkas. "Tofulineosten" var nämligen i princip det enda pysen ville ha på mackan, bortsett från sylt och marmelad, som vi inte tycker att han ska äta varje dag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.