Jag blir mer och mer förtjust i att spackla tårtorna med smörkräm istället för grädde. Har upptäckt att det är många fördelar, som t ex att man inte behöver oroa sig för att locket börjar smälta, (när jag spacklar med grädde fodrar jag alltid locket för säkerhets skull) och den största fördelen är att det blir ett fantastiskt underlag att lägga sp´n på
Jag väljer många gånger att smaksätta smörkrämen med citron när jag bakar tårta. Smörkräm. Fortsätt vispa tills du har den konsistens på smörkrämen du önskar
Vispa äggvitorna med lite salt över vattenbad. Vispa hela tiden för hand, och tillsätt sakta sockret. När sockret har smält (prova mellan fingertopparna), flytta bunken till elvispen eller till köksmaskinen och vispa tills krämen har svalnat till rumstemperatur, ca
Något så enkelt som helt vanlig smörkräm kan verkligen liva upp vilka kakor som helst. Blanda allt till en jämn smörkräm och använd som fyllning i kakor och tårtor
Här kommer ett grundrecept på smörkräm som man kan använda till att spackla tårtan med. 30g kakaopulver eller 50g mörk choklad, smält och avsvalnadSmaka av smörkrämen, vill du ha mer smak så öka mängden smaksättning
Att göra smörkräm är busenkelt, även om den är mjölkfri och äggfri. Denna smörkräm hamnade som dekorationslager på min tårta som jag gjorde idag, för att fira höstlovets sista dag
Den här smörkrämen smakar aningen godare än enkel smörkräm med bara smör och florsocker. Den är väldigt mjuk och lätt att använda när man spacklar en tårta
Nu när jag ändå är inne i tårtträsket, så har jag ju givetvis letat upp recept på sådant man vanligen använder till tårtor, som sockerpasta, smörkräm och kristyr
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.