En citronmarinerad sparrissalladmed rostade solrosfrön och knapriga parmachips. På bilden har vi även med vit sparris, något som vi både odlade och åt mycket mer av förr i Sverige
Grön och vit sparrismed knaprig skinka. Le sparris. Nu föredrar vi den gröna som växer ovanjord, medan Europa (i alla fall norra) prisar den vita som vuxit under jorden
Montera ihop varje förrätt på små tallrikar, börja med att lägga ut sparrisen, lägg sedan parmachipset som en bro över sparrisstjälkarna, och lägg det pocherade ägget på parman
Igår år vi stekt lax med hollandaisesås och baconlindad sparris. Jag kommer att servera vitkålsjansson, ansjovisrulle, köttbullar, prinskorv, rödbetssallad, olika sorters sill, rökt lax, kokt ägg med majonnäs och så till alltsammans så får vi en kall snaps
Sparrismed bacon, parmesan och nötter är magiskt. Stek sparrisen några min i smör. Salta nötter, jag tog paranötter idag, men det går bra med vilka som helst eller rostade pumpa/solrosfrön
Ingredienser Portioner. 4 4 morötter 1 liten rödlök 3 vitlöksklyftor 1 röd chilifrukt (t ex spansk peppar) 2 msk smör 1 dl hackad kruspersilja flingsalt Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3- 80 g Mer info Ladda kupong
Skär bort den nedre delen på sparrisen. Blanda olja och vinäger, krydda med salt och peppar. Stek sparrisen hastigt i smör i en het panna och strö över flingsalt
Sparrissäsong på intågande igen och jag blev inspirerad när jag såg taffels sparris-artikel. Innehåller en del brynt smör men som Tom Sjöstedt säger, allt blir godare med brynt smör
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.