Aldrig trodde jag väl att en pocketbok kunde få igång min julpysselnerv så. Nu har jag testat att göra en annan modell av pappersgranar i lite mer vintagestil
Att koka sin egen buljong är lite tidskrävande, men helt fantastiskt. Buljongen håller ungefär 1 vecka i kylen och passar till såser, soppor och i grytor
Idag blir det papas con mojo rojo, och drömmar om sand mellan tårna på kanarieöarna. Papas con mojo rojo1 kg delikatess potatis1 kg havssalt4 skivor vitt bröd3 msk rödvinsvinäger4 hackade vitlöksklyftor½ tsk nystötta spiskumminfrön½ krm cayennepeppar1 msk paprikapulver1 äggula1½ dl olivolja2-3 msk vatten att späda med1
Papas arrugadas - saltkokta potatisar Potatisarnas skal blir lite rynkigt och saltet som sitter kvar gör att de nästan glittrar lite och bilar en sorts skorpa
Papas arrugadas – saltkokta potatisar Potatisarnas skal blir lite rynkigt och saltet som sitter kvar gör att de nästan glittrar lite och bilar en sorts skorpa
Dagens tips är direkt stärkande för vintertrötta själar. God och nyttig småttie. 1,5 blötlagt havregrynhavregryn innehåller blandannat fibrer och kan i förebyggande syfte hjälpa till att sänka kolestrolet3dl Onaka (Japansk fil som innehåller nyttiga bakteriekulturer)2 tsk hampa proteinpulver Hampa är oerhört proteinrikt, super för vegetarianer som slarvar, eller för dig som tränar mycket
I morse började vår detoxkur med allt det innebär. Detox drinken var mycket god och närande. Gör så här, lägg alla råvaror i en mixer eller småttiekanna
Skrynkliga potatisar. Tvätta små potatisar, låt skalet vara kvar. Placera dessa i en kastrull med lock, fyll på med vatten så att det täcker, tillsätt ett 2 dl grovsalt /liter vatten och koka potatisen under lock tills skalet är skrynkligt och potatisen är klar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.