Papas arrugadas med mojo
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 kg potatis
  • 12 1/2 dl salt
  • 1 vatten så att potatisarna täcks
  • 1 kökshandduk
  • 11 röd jalapeno
  • 12 röda paprikor
  • 12 vitlöksklyftor
  • 11 tsk hel stött spiskummin
  • 11/2 dl olivolja
  • 11 1/2 msk rödvinsvinäger
  • 11 tsk paprikapulver
  • 11/2-1 tsk salt
  • 11 stort knippe eller 2 krukor koriander
  • 11/2 grön jalapeno
  • 11 1/2 dl olivolja
  • 11 msk vatten
  • 11/2 dl vitvinsvinäger
  • 11/2 tsk saltSkölj och skrubba potatisarna noggrant, men gnid inte bort skalen. Lägg dem i en passande gryta.
  • 1 Häll i salt och vatten och ge potatisarna ett hastigt uppkok. Sänk sedan värmen och bred en kökshandduk över grytan innan du sätter på locket. Koka potatisarna och känn efter med en sticka om de är är färdiga.
  • 1 Häll av vattnet, ta tag i grytans öron och tippa den fram och tillbaka tills potatisarna är torra och har börjat skrynkla sig. Låt dem stå och ånga vid sidan av plattan en stund under handduken. Ät dem varma med mojo picó eller mojo verde eller tillasmmans med andra varma och kalla tapas.
  • 1 Kärna ur chilifrukten. Ta bort stjälken från paprikorna, skär bort kärnhuset och bryt paprikorna i halvor.
  • 1 Lägg dem med skalsidan upp i en ugnsfast form och grilla högt upp i ugnen på maxvärme tills skinnen svartnat och fått blåsor.
  • 1 Låt dem svalna i en skål, täckt med plastfolie. Kondensen gör att skalen släpper, så efter en stund kan du bara dra av dem. Chilin kan ha skalet kvar.
  • 1 Mixa paprikorna och chilin med de andra ingredienserna till en slät sås. Krydda och salta.
  • 1 Skala vitlöksklyftorna och kärna ur och dela chilin.
  • 1 Mixa dem med koriandern (även stjälkarna), oljan och vinägern och smaka av med salt.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.