Rör ner kesella, vanilj, salt, fett och mjöl blandat med bakpulver. Prova med en sticka. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter, gärna med löstagbar botten
Igår upptäckte jag att vi hade smördeg som höll på att gå ut i kylen och några äpplen som såg lite ensamma ut i kylskåpet så då bestämde jag mig för att göra smördegsinbakadeäpplenmed kanel och socker till fikat
Servera de varma äpplenamed glass. Skala, dela, kärna ur och skär äpplena i klyftor. Vaniljglass. Jag förberedde äpplena samtidigt som jag höll på med maten
Enkelt och fantastiskt gott recept som serveras med Carte d’Or Vanilj. Sautera äpplena i en stor stekpanna på medelvärme tillsammans med smör, socker och kanel i cirka 15 minuter tills äpplena har mjuknat. Karamelliserade äpplenmedvaniljglass , 3
Klassisk lapp med receptet visat både i text och bild likt Vi bakar och lagar mat som hon fick i julklapp för fem år sen fick de och det hade blivit så gott att hon ville göra det hemma också så i söndags kväll bjöd hon mig och L på äpplen i ugn medvaniljglass
Skala och skiva äpplena tunt. Ställ formen och resten av mördegen i kylen medan du gör fyllningen. Strö försiktigt på valfri mängd kanel jämnt över äpplena
Vaniljglass kändes naturligast att börja med. För några veckor sedan köpte vi en äntligen glassmaskin, en riktig glassmaskin med kompressor, och sedan dess har vi provat att göra glass några gånger
Servera den smördegsinbakade kycklingen med gratängen, såsen och en fräsch grönsallad. Frasiga smördegspaket fyllda med kyckling och ädelost tillsammans med en krämig potatisgratäng och mustig cognacsås
Kall enkel mat tror jag och till dessert en ljummen blåbärspaj med en kula vaniljglass på toppen. Förra lördagens mellomeny, inbakad fläskfilé, ugnsbakade potatishalvor penslade med vitlöksolja och champinjonsås
Blanda dippulvret med creme fracihen. Vik över smördegen och platta till kanterna med en gaffel. 1 st ägg att pensla med. Pensla med vispat ägg och gratinera ca 10-15 minuter i 225 grader. 1 st ägg att pensla med
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.