Bara det är värt att fira med ett svänga ihop en ny omgång så snart jag tryckt på publiceraknappen. Dagar med en underbart blå himmel och ljumma vindar som smeker kring benen när man strosar runt med en glasstrut i handen är en drömbild av den perfekta sommardagen
Vaniljglass kändes naturligast att börja med. För några veckor sedan köpte vi en äntligen glassmaskin, en riktig glassmaskin med kompressor, och sedan dess har vi provat att göra glass några gånger
Smoothie ice cream. 2016-02-01, 23. 34. Efter jobbet köpte jag en ny smoothie mixer så var såklart tvungen att inviga den genom att göra en smoothie när jag kom hem, blev dock lite tjock konsistens så fick bli glass istället
I min ‘nya’ lägenhet har vi det så lyxigt att det finns en helt vanlig frys med tre lådor, och eftersom min flatmate inte ens fyller sin egen låda, så kan jag ju fylla de andra två, så nu kan jag göra glass
Här får ni receptet på Rabarber Slush som jag gjorde häromdan. Rabarber Slush 500 g rabarber i bitar 10 dl vatten 3 dl strösocker 2 tsk vaniljsocker 1 msk citronsaft 75 cl sprit Skala och skiva rabarber i små bitar, lägg i kastrull med vatten
Dela vaniljstången på längden och skrapa ur den (använder du inte vaniljstång, kan du hoppa över att värma upp grädden och direkt börja med att vispa äggulorna)
Detta är nog den bästa slush jag druckit vad det gäller smak. Slush har ju i vanliga fall en tendens till att det bara är smaklös is kvar, när man endast druckit halva
Vispa grädden lagom hårt med elvisp. ( Med glassmaskin. Lägg äggulorna i en bunke och tillsätt sötströ och vaniljpulver Vispa till en ljusgul fluffig smet ca 20 sekunder med elvisp. Häll glass-smeten i en burk med lock och ställ in i frysen i ca 3-4 timmar eller längre tid
Så här gör du. Blanda grädde, socker och sirap i en kastrull. Koka upp under omrörning. Koka sedan på ganska stark värme, utan lock, tills såsen tjocknat och fått fin ljusbrun färg, ca 10 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.