Vaniljglass
www.recepten.se
www.recepten.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 3 dl vispgrädde
  • 12 st ägg
  • 10.5 dl strösocker eller  0.5 dl florsocker
  • 10.5 tsk vaniljpulver eller  1 tsk vaniljsocker
  • 13 dl vispgrädde 2 st ägg 0.5 dl strösocker eller  0.5 dl florsocker 0.5 tsk vaniljpulver eller  1 tsk vaniljsocker
  • 13 dl vispgrädde
  • 12 st ägg 0.5 dl strösocker eller  0.5 dl florsocker 0.5 tsk vaniljpulver eller  1 tsk vaniljsockerVispa grädden med elvisp, medelhårt - som om du skulle ätit den till en dessert. 3 dl vispgrädde Vispad grädde. Knäck äggen i en bunke. Tillsätt socker och vaniljpulver (eller vaniljsocker men det blir mycket godare med vaniljpulver.) 2 st ägg 0.5 dl strösocker eller  0.5 dl florsocker 0.5 tsk vaniljpulver eller  1 tsk vaniljsocker Ägg, socker, vaniljpulver. Vispa till en ljusgul fluffig smet, ca 15 sekunder med elvisp på högsta hastighet. (Du behöver inte göra rent visparna från grädden.) Vispade ägg, socker, vaniljpulver. Tillsätt den vispade grädden och vispa på lägsta hastighet till en jämn smet.Smaka på smeten och tillsätt ev. mer vanilj och/eller socker om du tycker det behövs. Vispa så det blandas. Tillsätt vispade grädden. Ihopblandad glass-smet. Med glassmaskin: Häll glass-smeten i glassmaskinen och kör tills glassen är klar, ca 20 minuter. Frys in glassen om du inte vill äta den direkt. Utan glassmaskin: Häll glass-smeten i en burk med lock och ställ in i frysen i ca 3-4 timmar eller längre tid. Rör om en gång i halvtimmen/timmen de första 2 timmarna för att minska iskristallerna. Upptining: När glassen stått i frysen länge och är hård kan man låta den stå i kylskåp ca 1-2 timmar eller en halvtimme i rumstemperatur så blir den mjukare. Med glassmaskin. Färdig vaniljglass. Servera glassen, gärna i portionsglas. Toppa gärna med färska bär, hackad choklad eller strössel. (Ställ gärna in portionsglas, skålar eller tallrikar du serverar på minst 15 minuter i frysen först, då smälter inte glassen lika snabbt.) Vaniljglass i portionsglas.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.