4 dagar!)
så har jag aldrig kommit mig för. Har man bara grunden kan man baka när man vill, så det ska bli kul att testa. Jag blandade rågmjöl och vatten i en burk och lade locket på glänt. Sen är det bara att vänta två dagar och därefter skall man fylla på med mer mjöl och vatten en gång per dag. Så här fin såg grunden ut igår, men när jag i morse skulle ”mata” den med mer mjöl och vatten hade den tyvärr slutat att bubbla och istället delat sig. Hmmm, jag måste ringa sonen och konsultera tror jag. I fyra dagar skall den annars bubbla på och ”matas”, sen är den klar att användas vid bakning. Då tar man en del av den och ”matar” den med samma mängd och sen spar man resten. Därefter kan man mata degen ca en gång per vecka om jag fattat det rätt. Någon som har erfarenhet av surdegar (och då menar jag bara såna man bakar på!) ?
Man bara mixar ihop allt, rullar till kulor, kyler en stund och sen är det klart. Jag älskar verkligen sura godisar, det är det absolut godaste i karamellväg
Eftersom min Kitchen Aid inte gillar för stora degar så har jag fått dela upp Hedhs recept till två omgångar - dvs jag kör degen i två delar och låter dem jäsa var för sig och sedan delar jag varje del i två delar
Den här marängtårtan är min svågers specialitet, och så himla god. Den allra bästa fyllningen och toppingen är i min smak massor av färska skivade jordgubbar ihop med grädden
Vi är ju inga godisråttor i den här familjen, kakmonster ja, men godis, nope, det kan ligga här hur länge som helst och till slut får jag oftast slänga det
Hetta upp en stekpanna med smör och bryn hastigt kycklingfiléerna och lägg dem i en ugnsfast form. Bryn sedan lök och vitlök i samma fett som kycklingen bryntes i
Hacka lök och vitlök, fräs i stekpanna. Dela laxen i kuber och fräs lätt, salta och peppra. Tina Broccolin och dela i mindre buketter, lägg i stekpannan och stek så de blir varma
Eftermiddagsmys med nybakat bröd och en kopp te. Jag älskar att äta bröd och jag har märkt att jag mår som allra bäst när jag äter glutenfritt bröd så det blir en hel del bakande här hemma
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.