Slemmiga sniglar och sura degar
Keramikrik
Keramikrik
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 dagar!) så har jag aldrig kommit mig för. Har man bara grunden kan man baka när man vill, så det ska bli kul att testa. Jag blandade rågmjöl och vatten i en burk och lade locket på glänt. Sen är det bara att vänta två dagar och därefter skall man fylla på med mer mjöl och vatten en gång per dag. Så här fin såg grunden ut igår, men när jag i morse skulle ”mata” den med mer mjöl och vatten hade den tyvärr slutat att bubbla och istället delat sig. Hmmm, jag måste ringa sonen och konsultera tror jag. I fyra dagar skall den annars bubbla på och ”matas”, sen är den klar att användas vid bakning. Då tar man en del av den och ”matar” den med samma mängd och sen spar man resten. Därefter kan man mata degen ca en gång per vecka om jag fattat det rätt. Någon som har erfarenhet av surdegar (och då menar jag bara såna man bakar på!) ?

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.