När jag i helgen var i Hälsingland på orienterings tävling serverades det kolbullar. Kolbullar är en rätt som kolarna och skogshuggarna i de Svenska skogarna lagade
Det var faktiskt väldigt gott och vi var mätta ett helt dygn efter, så man förstår att det var bra och mättande mat för skogshuggare som fick arbeta hårt och i alla väder
På kolbullekvällen i Bergvik fanns inga skogshuggare, men en hel del tomma magar. Gästbloggare. Cathrine BeijerVarje sommar ordnas det kolbullekvällar runt om i Hälsingland
Fast tanken på mac n'cheese inspirerar bilder av välbyggda skogshuggare och rosenkindade barn som har åkt skateboard i solen, den perfekta bbq-papptallriken med mac, klibbiga ribs, majskolv och vattenmelon
Vet helt enkelt inte hur jag kom fram till denna rätt. Det började med att jag halv gravade torsken innan jag gick till gymmet sen när jag kom hem ville jag ha något lätt och var inte sugen på potatis eller ris så jag letade igenom skafferiet och hittade röda kidney bönor, men vad skulle jag göra med dem hmmmm
Så här säger de i deras beskrivning om näringen i deras mat " De allra flesta som jobbar i innerstan behöver väsentligt färre kalorier än en 1800-tals bonde eller skogshuggare, men vi har samma behov av näring i form av mineraler, vitaminer, nyttiga fettsyror, protein och en mängd andra viktiga ämnen som bara förekommer i färsk och naturlig mat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.