Mest gula kantareller. Nu är den färggranna hösten här och med den så mycket god svamp i skogarna. Själv gillar jag att plocka svamp eller rättare sagt kantareller… för det är den svamp jag kan
Skogens guld. De lyser som guld där bland mossa och ris, i grusvägkanter och under gran. Man får en känsla av rikedom när man finner dem, en guldfeber som liksom sprider sig i kroppen
Vad tycker ni är skogens guld. Att vara ute i skogen är en rätt så trevlig sysselsättning. I synnerhet om man råkar stöta på vildhallon, blåbär eller rentav kantareller
Med ett glädjetjut dök jag ner bland skogens svarta guld och lyckan var total. Gissa om jag blev förvånad när jag traskade ut i skogen idag för att plocka svamp till lunchen
När jag var liten åkte familjen ibland ut i skogen och plockade blåbär, lingon och hallon. Jag minns det som en trevlig gemensam upplevelse och som belöning fick vi äta paj eller något annat gott som mamma gjort av bären
2,5-3 dl förvällda rensade gula kantareller. 2,5-3 dl förvällda rensade gula kantareller. Något som hör sommaren till för mig är kantarellsås av nyplockad svamp och detta var just vad vi åt igår
Jag kan inte direkt skryta med att jag plockar eller ens hittar litervis med kantareller. Men som tur är så finns det andra som gör så jag helt enkelt kan köpa med mig lite hem från Coop
Klä en långpanna med bakplåtspapper eller smörj den med margarin. Botten. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl och bakpulver och tillsätt det i äggsmeten
Fast det är ju ett bra tillfälle att göra maränger på enbart gulan, de får en liten smak av ”Spettekaka” tycker jag och det är något jag är väldigt förtjust i
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.