Hur står det till med er alla denna lördag. Tryck ut pajdegen i en form och nagga med gaffel. Strimla purjolöken och fräs den i lite smör tillsammans med ruccolan tills den mjuknat
Riv västerbottensosten och blanda den med äggen och grädden. Sätt ugnen på 225 grader. Blanda samman ingredienserna till pajdegen och tryck ut denna i en pajform
Skär salladen, dela tomaterna. Grovskiva gurkan och dela i 4 bitar,skär löken fint. Slå av spadet från majsen, strimla och skär paprikan i mindre bitar
Himlen kanske gråter lite extra med tanke på den röra som valet igår har skapat. Den här skinkpajen är perfekt när det är lite bråttom och man inte har tid att baka pajdeg separat, utan vill köra in allt på en gång i ugnen
över med ett bakplåtspapper för att inte bränna pajen. En enkel skinkpaj men ändå så himla god. IngredienserPajdeg150 gr smör eller margarin3 dl vetemjöl4 msk vattenFyllning200 gr rökt skinka3 dl ost, smakrik2 st ägg2 dl mjölk1-2 tsk paprikapulver1/2 tsk saltsvartpepparGör så härBlanda samman degen i en matberedare eller för hand
Jättegod sallad med syrlig smak. Lägg på ett fat och toppa med strimlade soltorkade tomater, små bitar getost, hackade pecannötter och toppa med en vinegrette
Klä en osmord pajform ca 27-28 cm ,med degen och klä även över formens kant och vik över kanten. Nagga pajbotten och pensla med vispat ägg och fögrädda ca 8-10 minuter i 200 grader
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.