-Sötpotatispommes-. Skala och skär sötpotatisentill jämna pommesstavar. Lägg potatisstavarnai en skål och blanda i olja, rosmarin, salt, peppar och rör runt
Skulle bara rensa litei kylskåpet men hittade flera olika rotfrukter. Till det blev det biffar med timjani en skvätt grädde och en rödkålssallad med äpple i
Viktigt. Alla kärl som ska användas tillinläggningarna måste steriliseras. Fläderbärskapris. Skölj fläderbären noga i kallt vatten, lägg bären i en glasburk eller liknande
Nu gäller det att frossa i alla godsaker. Palsternacka, kålrot, vitkål, rödbetor, lök, blomkål, broccoli, purjolök åsså det kanske mindrevanliga på var familjs skärbräda…
Nu gäller det att frossa i alla godsaker. Palsternacka, kålrot, vitkål, rödbetor, lök, blomkål, broccoli, purjolök åsså det kanske mindrevanliga på var familjs skärbräda…
Det roligaste tycker vi är att anordna en liten "skördefest" med plockmat från trädgården. Nu börjar viverkligen skörda frukterna av vårt arbete på kolonilotten och i krukor och rabatter här hemma vid husväggen och kan plocka hem stora mängder ärtor, bönor, rödbetor, zucchini, morot, sallad samt förstås härliga små tomater
Men eftersom vi oftast tillbringar månadens sista helg på Öland där det är skördefest och pumpor överallt - längs vägarna, som humoristiska arrangemang, bland blommorna och i maten - har det blivit så
På dotterns skola hade man i helgen anordnat en skördefest och där bl a ett skördebord där bröd, kakor, mm fanns för försäljning som elever och föräldrar bidragittill
I fredags kväll klev jag av tåget iLund, och möttes upp av Monsieur som redan var här nere. Tack vare Vego i Skåne hittadevitill Royal Thai på Mårtenstorget, där vi serverades supergod mat
Hur som haver, det där med glutenfripizzabotten får ni som kan området gärna flikain och kommentera om, iövrigtvill jag hylla en fantastisk öländsk restaurang som är öppen under skördefesten
Har du aldrigvarit på Skördefest på Öland - åk dit nästa år det är så härligt. Om det är underbart att få gå i affärer med kryddor och diversedelikatesser från världens alla ändar så är det alldeles fantastiskt att få åka runt på Lilla Öland med det enorma utbudet denna sista helg i september
Skördefesten har varit galet stor här på ön i år. Massor, massor med folk – det är verkligen jättekul. Självklart var vi ute ett par rundor och tittade, provsmakade och fyndade hem en massa gott
Theres Lundén. Varje sommar brukar jag göra minst en omgång av denna potatissallad. Första gången jag åt den var en midsommaraftonvid kusten strax söder om Göteborg
Pyttipanna tycker jag är ganska gott, men när jag pluggade iLund föråt jag miglite på fryst Krögarpytt som vialltid hade hemma som backup, så det är inte ofta jag äter någon form av pyttipanna numera
Förutom en massa olika möten hann vi bland annat med att testa sushi som belönats med guldmedalj isushi-SM (Rå Epok iLund), bli bjudna på en brakfrukost hos en vän i Trelleborg samt promenera i Västra hamnen i solen (så vackert
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.