-Sötpotatispommes-
Sätt ugnen på 225°C. Skala och skär sötpotatisen till jämna pommesstavar. Lägg potatisstavarna i en skål och blanda i olja, rosmarin, salt, peppar och rör runt. Lägg pommesstavarna på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Ställ in plåten i ugnen ca: 25 minuter och vänd på potatisen då och då. Servera med en hemmagjord dip eller till din favoritburgare!
-Morotspommes
Värm ugnen till 225°C. Skala och skär morötterna till jämna pommesstavar.
Lägg pommesstavarna i en skål och blanda med olja, persilja, paprikapulver, salt och peppar. Lägg pommesstavarna på en ugnsplåt med bakplåtspapper.
Ställ in i ugnen ca: 25 minuter, vänd på stavarna då och då. Servera med en hemmagjord dip eller till din favoritburgare!
-Palsternackspommes-
Värm ugnen till 225°C. Skala och skär palsternackan till jämna pommesstavar.
Lägg pommesstavarna i en skål och blanda med olja, timjan, salt och peppar.
Lägg pommesstavarna på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Ställ i ugnen ca: 25 minuter, vänd på stavarna då och då. Servera med en hemmagjord dip eller till din favoritburgare!
-Pommesdip-
Ansa och skölj salladslöken och hacka fint. Skala vitlöken och riv. Blanda ihop salladslök, vitlök, yoghurt och citronsaft i en skål. Smaka av med salt och peppar.
Testade att göra pommes på sötpotatis och det blev verkligen supergott. Vi serverade i glas (ser trevligt ut) tillsammans med grillad oxfilé, grillad zuccini och pesto/ost-fyllda champinjoner samt köpe-bea
Gärna denna med en liten twist. Hummus med ingefära och honung. lite persilja att toppa med. Mixa alltihop med en stavmixer, eller kör i en matberedare
Man skivar potatis riktigt tunt, kryddar med vitlök och steker den i ugnen som en kaka. Vitlökssmaken gör Pommes Anna till ett perfekt tillbehör till lamm och kött
Lägg sedan dina pommes på ett galler och in med dem i frysen i ungefär en timma. Först och främst då, jag har skrivit att det är mjölig potatis som gäller, men jag har gjort med fast potatis också, och det fungerar absolut det också
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.