Skördefestliga pommes med dipp!
Paradiset
Paradiset

Skördefestliga pommes med dipp!

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1-2 portioner
  • Sötpotatispommes
  • 1 stor sötpotatis
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk hackad rosmarin
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk peppar
  • Morotspommes
  • 2 morötter
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk hackad persilja
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk peppar
  • Palsternackpommes
  • 3 palsternackor
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk timjan
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk peppar
  • Pommesdip
  • 2 salladslökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 130 g medelhavsyoghurt
  • 1 msk färskpressad citronsaft
  • salt och peppar

Beskrivning

    -Sötpotatispommes-
    Sätt ugnen på 225°C. Skala och skär sötpotatisen till jämna pommesstavar. Lägg potatisstavarna i en skål och blanda i olja, rosmarin, salt, peppar och rör runt. Lägg pommesstavarna på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Ställ in plåten i ugnen ca: 25 minuter och vänd på potatisen då och då. Servera med en hemmagjord dip eller till din favoritburgare!

    -Morotspommes
    Värm ugnen till 225°C. Skala och skär morötterna till jämna pommesstavar.
    Lägg pommesstavarna i en skål och blanda med olja, persilja, paprikapulver, salt och peppar. Lägg pommesstavarna på en ugnsplåt med bakplåtspapper.
    Ställ in i ugnen ca: 25 minuter, vänd på stavarna då och då. Servera med en hemmagjord dip eller till din favoritburgare!

    -Palsternackspommes-
    Värm ugnen till 225°C. Skala och skär palsternackan till jämna pommesstavar.
    Lägg pommesstavarna i en skål och blanda med olja, timjan, salt och peppar.
    Lägg pommesstavarna på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Ställ i ugnen ca: 25 minuter, vänd på stavarna då och då. Servera med en hemmagjord dip eller till din favoritburgare!

    -Pommesdip-
    Ansa och skölj salladslöken och hacka fint. Skala vitlöken och riv. Blanda ihop salladslök, vitlök, yoghurt och citronsaft i en skål. Smaka av med salt och peppar.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.