Ingredienser Portioner: 4 8 tunna skivor nötkött av innanlår, utskuren biff eller fransyska (8 skivor = ca 350 g) salt och peppar 2 msk olja 1/2 dl vatten 2 gula lökar 1 liten purjolök 10 potatisar (10 st = ca 800 g) 1 msk chili blandning (torr krydda på burk) 1 flaska lättöl (à 33 cl) Lägg till i inköpslistan Så handlar du snabbare
Lite roligt att laga klassiskt på söndagarna, idag blev det sjömansbiff gjord på nötrulle. Valde att inte steka på potatisarna utan lät de enbart sjuda med i buljongen
Det ska dock bli ändring på det för nu är jag less på att det inte fungerar med min nuvarande leverantör och bloggen är på flyttresa just nu i skrivande stund till ny hosting av Tailsweep
Att det heter sjömansbiff har tydligen att göra med det lilla utrymmet som finns för att laga mat på båtar, ölen som hälls i beror helt enkelt på att man hade brist på färskvatten ombord
6 500 g innanlår av nöt i tunna skivor 2 msk smör eller margarin 3 gula lökar 12 potatisar 1 1/2 tsk salt 2 krm grovmalen svartpeppar 1 msk socker 1 flaska öl (33 cl) 1 1/2 dl vatten eller 5 dl vatten och köttbuljongtärning (5 dl vatten med 1 köttbuljongtärning) 1 msk soja finhackad persilja Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Ingredienser Portioner. 4 500 g innanlår 10 potatisar 4 gula lökar 2 msk smör eller margarin salt vitpeppar 1 lagerblad 1 tsk timjan 2 dl vatten eller buljong 1 flaska mörkt öl (33 cl) persilja Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Bryn köttet i smör, på båda sidor, och krydda med salt och peppar. Koka ur stekpannan med öl, vatten och fond och häll över köttet, potatisen och löken
Skala och skiva lökarna och stek dem på medelvärme i en stekpanna med smör, tills de får lite färg. Skala och skiva potatisarna med kniv eller mandolin
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.