Skär köttet i tärningar, 3x3 cm. Skala och klyfta löken. Koka upp vatten, öl, fond och lök i en gryta. Låt grytan koka och lägg ner köttet lite i taget så att buljongen kokar hela tiden
Potatisgratäng. Skala och skiva potatisen. Skölj och skiva purjolöken. Skala och hacka vitlöksklyftorna. Fräs purjolök och vitlök i en stor gryta med smör
Putsa fläskfilén. Stöt rosépeppar och svartpeppar i mortel och gnid in det och salt runt filén. Bryn köttet runt om på medelvärme i en stekpanna med smör
Sjömansbiff är klassisk husmanskost som tilltalar de flesta. Jag gör en förenklad version av denna rätt och använder köttfärs istället, det blir en så kallad ”Dansk sjömansbiff”
Lite roligt att laga klassiskt på söndagarna, idag blev det sjömansbiff gjord på nötrulle. Låt Sjömansbiffen puttra på sakta värme med locket lite på glänt i ca 45 min
Dock verkar det som att sjömansbiff inte görs så ofta längre, kanske har den fått ge plats för nya grytavarianter och det är ju i så fall synd, tycker vi
Ingredienser Portioner. 6 500 g innanlår av nöt i tunna skivor 2 msk smör eller margarin 3 gula lökar 12 potatisar 1 1/2 tsk salt 2 krm grovmalen svartpeppar 1 msk socker 1 flaska öl (33 cl) 1 1/2 dl vatten eller 5 dl vatten och köttbuljongtärning (5 dl vatten med 1 köttbuljongtärning) 1 msk soja finhackad persilja Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.