Idag ska ni få ett recept på ett långpannebröd som jag har valt att kalla för sirapsrutor och det är helt enkelt för att det är några matskedar sirap i degen
Detta enkla frukostbröd kräver bara en omgång jäsning och går snabbt i ugnen. Smaken påminner om polarbröd kombinerat med tekakor och är helt klart godast när de kommer direkt ur ugnen
Tidigare har jag bakat sirapsrutor och de blev väldigt uppskattade här hemma. SIRAPSRUTOR PÅ ANNAT SÄTT30 st50 g jäst5 dl filmjölk50 g smör63 g brödsirap660 g vetemjöl (11 dl)55 g rågmjöl (1 dl)5 g havssalt (1 tsk)Gör så här
Vörtbröd Sirapsrutor 50 g jäst. Min mamma bakade allt vårt bröd när jag växte upp - utan undantag. Fint och lite Madicken-charmigt sådär, kan man tycka
Sirapsrutor kallar mormor dem, och då får de heta så. . Men de kanske är mer kända som kolasnitt. Jag är ju ett stort fan av mjukkakor, gärna med sylt, glasyr eller något annat krämigt och gott så småkakorna kommer lite i skymundan här på bloggen, men nu ska det ändras
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.