drygt 1 dl grovhackade pistagenötter. 1 dl grovhackade pistagenötter. Idag blev det ett litet bak. Det är så länge sen jag var i USA nu så jag har ingen choklad kvar
Oftast består den också av selleri, lök, tomat, oliver, kapris och pinjenötter, men det finns väldigt många olika versioner, beroende på i vilken siciliansk landsbygd du befinner dig på
Pistagenötterna gör dem nästan lite knäckiga i smaken och vaniljpulvret passar perfekt till. Mixa de resterande pistagenötterna i en mixer så det blir lite mindre bitar
Pistage är ju godaste mandeln just nu. 3/4 dl pistagemandel hackas mycket fint. Lägg i pistagehacket och smöret när knäcken nått 125 grader. 3/4 dl pistagemandel
Precis så är den här Sicilianska bönsoppan. Siciliansk bönsoppa. Soppa – så enkelt att göra, mättar bra med fina ingredienser och smakar ännu bättre ju längre den får stå
1/3 mörk choklad, hackad i små bitar1/3 dl korinter i rom2 msk pistagenötter, hackade i små bitarca 120 g marsipan (ta gärna lite mer så att det inte bli tajt att kavla en rundel)1-2 droppar mandelessens (ej bittermandelessens) och 1 liten droppe pistageessens grön färg, jag använder pulverfärgLägg Ricottan i en stor finmaskig sil över en bunke och täckt med folie över natten. Glasyr & Topping300 g florsockerca ½ dl vatten, ska vara precis så mkt vatten att det går att röra ihop glasyren till en enhetlig kräm10 g kanderad frukt hel eller hackad1 msk pistagenötter, hackadRör ihop sockret och vattnet i en kastrull, sätt på medelvärde, ta bort när första bubblan syns och glasera tårtan direkt, här behöver man vara snabb och ha en spatel förberedd. 1/3 mörk choklad, hackad i små bitar1/3 dl korinter i rom2 msk pistagenötter, hackade i små bitarca 120 g marsipan (ta gärna lite mer så att det inte bli tajt att kavla en rundel)1-2 droppar mandelessens (ej bittermandelessens) och 1 liten droppe pistageessens grön färg, jag använder pulverfärgLägg Ricottan i en stor finmaskig sil över en bunke och täckt med folie över natten. Glasyr & Topping300 g florsockerca ½ dl vatten, ska vara precis så mkt vatten att det går att röra ihop glasyren till en enhetlig kräm10 g kanderad frukt hel eller hackad1 msk pistagenötter, hackadRör ihop sockret och vattnet i en kastrull, sätt på medelvärde, ta bort när första bubblan syns och glasera tårtan direkt, här behöver man vara snabb och ha en spatel förberedd
Jag har här utgått från ett recept från den härliga kokboken Galen i Grönsaker av Paul Gayler. Jag håller med honom om att italienarna vet att ta hand om sin broccoli och att den passar särdeles bra ihop med sardellfiléer
1 dl hackade pistagenötter. 1 dl hackade pistagenötter. 02 Jul. 06. 55. Pistage och limedrömmar. 0kommentarer. Så var det dags att fylla på frysen med lite småkakor igen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.