Shireens rasande eleganta bullar
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Vetedeg50 g röd jäst 200 g smör 5 dl standardmjölk 1,5 dl strösocker 2 msk kardemummakärnor 4 ägg, varav 2 till pensling 1 tsk salt ca 700-800 g vetemjöl [12-14 dl]
  • 1 Gifflar med kardemummakryddade dadlar200 g dadlar, urkärnade 2 tsk kardemumma, grovmalen 2 tsk matolja, att steka i 100 g mandelspån, till garnering
  • 13- in-1-bulle med pistage, mandelmassa och vaniljkräm100 g mandelmassa 100 g osaltat smör 0,5 dl strösocker 80 g pistagenötter 1 msk vaniljsocker ca 50 g pistagenötter, grovhackade, till garnering vaniljkräm (2/3 till jordgubbs- och myntkrämen nedan) 2,5 dl mjölk 5 dl grädde 1 vaniljstång 150 g äggula [7,5 st] 2,5 dl strösocker 60 g majsstärkelse 40 g smör
  • 1 Shireenbullar med jordgubbs- och myntakräm0,67 av ovanstående vaniljkräm 400 g jordgubbspuré 1,5-2 krukor mynta, bladen 2 dl strösocker 1 kruka mynta smör, till pensling

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.