Varva med jordgubbspurén och krossade maränger. 11 l jordgubbar. 1Snoppa och mixa jordgubbarna till en puré (spara några till garnering). 1Skär några av jordgubbarna i bitar och lägg på ytan. 1Garnera medjordgubbar vid servering och ringla över kolasås
Ta ut den, det skall vara en mjuk glasskonsistens, varva med jordgubbskompotten i glas. 1 pkt frysta jordgubbar. 100 gr choklad med nötterKoka jordgubbarnamed 1/2 dl socker och lite vatten till en kompott. Börja med att vispa äggvitan med 1/2 dl socker. Och tillsist vispa äggulorna med 1/2 socker samt fröna från en vaniljstång, vispa fluffigt. Blanda sedan försiktigt ihop alltihop i en låg form, täck med plastfolie och in i frysen 2-3 timmar. 1 pkt frysta jordgubbar. 100 gr choklad med nötter
Självklart går det bra att smaksätta semifreddonmed vad man råkar ha hemma, tex. Efter att ha tagit en första tugga av den här semifreddon kunde både jag och Peter konstatera att det här är något av det godaste jag någonsin lagat
chokladflarn med chili och mascarpone med riven choklad och jordgubbar. Den här veckan har jag rensat ut massor med gamla papper och då hittade jag bland annat detta recept
Jag och Magnus fick i uppdrag att bjuda på efterrätt i år och valet föll på en riktig storfavorit - Limemarinerade jordgubbarmed mascarpone - SÅ himla god
Bred på en rejäl klick mascarpone, fyll med skivade jordgubbar och toppa med locket. Tillsätt smöret i mindre bitar och arbeta in i mjölblandningen med fingertopparna till en smulig massa
Servera med färska jordgubbar tilll. Klä en form med glapack och lägg i en marängbotten. Fyll upp smeten i formen över den hela marängbottnen och täck med plastfolie
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.