Varva med jordgubbspurén och krossade maränger. 11 l jordgubbar. 1Snoppa och mixa jordgubbarna till en puré (spara några till garnering). 1Skär några av jordgubbarna i bitar och lägg på ytan. 1Garnera medjordgubbar vid servering och ringla över kolasås
Ta ut den, det skall vara en mjuk glasskonsistens, varva med jordgubbskompotten i glas. 1 pkt frysta jordgubbar. 100 gr choklad med nötterKoka jordgubbarnamed 1/2 dl socker och lite vatten till en kompott. Börja med att vispa äggvitan med 1/2 dl socker. Och tillsist vispa äggulorna med 1/2 socker samt fröna från en vaniljstång, vispa fluffigt. Blanda sedan försiktigt ihop alltihop i en låg form, täck med plastfolie och in i frysen 2-3 timmar. 1 pkt frysta jordgubbar. 100 gr choklad med nötter
Ytterligare en variant på semifreddo, den här med maränger och choklad hittar du här. Jag vågar nog påstå att både Henrik och Peter var nöjda med den här efterrätten
Servera med färska jordgubbar tilll. Klä en form med glapack och lägg i en marängbotten. Fyll upp smeten i formen över den hela marängbottnen och täck med plastfolie
Riv salladsbladen lite och blanda med paprikan, jordgubbar och dressingen. Magdas pappa gjorde den tillsammans med barnen som en Mors Dags överraskning till mig
Jag hittade ett recept medsemifreddo smaksatt med lemoncurd på Allt om Mat. Detta är alltså vad jag hittade på med lemoncurden jag gjorde tidigare i veckan
Och jag kan tänka mig att jordgubbarna kan bytas ut mot annan frukt eller bär efter säsong eller uteslut bären helt och servera endast med rostad flagad mandel
Detta receptet är med nutella och hallon, men testa också med olika frukter som mango, jordgubbar eller som jag ska testa nästa gång, med rivet skal av lime och lite limejuice som jag smaksätter smeten med
Jordgubbarmed lättvispad grädde eller en jordgubbstårta som ståtar till efterrätt. Sommarens stora högtid är här och med den en hyllning av det svenska
Svenska solmogna jordgubbar är ju allra godast och de kan man ju äta med mjölk och socker eller en klick vispad grädde men de som finns att köpa i butik nu gör sig bäst med någonslags smaksättning
Dela jordgubbar och lägg i sockerlagen och låt dra några timmarKardemummaströssel. Så perfekt sammansatt och sedan med ett glas Asti till Mmmmmm Hittade den på Victorias BloggVitchokladmoussenKoka upp 2,5 dl vispgrädde bryt 150 gram vit choklad och låt smälta i grädden. Marinerade jordgubbarDela vaniljstång och koka upp med 8 st hackade basilikablad, 2 dl socker, 2 dl vatten och lite svartpeppar till en lag
Servera med hallon. 1250 g hallonKläd en form, 1,5 l, med plastfolie. Vispa vitorna till ett fast skum med 0,5 msk socker. Vispa gulorna luftiga med 0,5 msk socker
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.