Jag har hört att lakritspulvret skall användas med försiktighet pga den starka smaken men jag tycker det är hur gott som helst och kan äta det som det är
Ordet semifreddo betyder halvfryst på italienska och är en italiensk glass. Detta receptet är med nutella och hallon, men testa också med olika frukter som mango, jordgubbar eller som jag ska testa nästa gång, med rivet skal av lime och lite limejuice som jag smaksätter smeten med
Jag smaksatte mina med sega Kickbitar medhallon/lakrits smak, sååå gott. Syrran med familj var här innan på en förmiddagsfika och jag slängde ihop några snittar
Vet inte riktigt vad man skall jämföra det med men blir lite sega och söt syrliga med mycket smak av hallon och så lakrits på det, mycket lakrits skall det vara
Hallonkompott300 g frysta hallon, tinade 45 g strösocker [0,5 dl] 50 g glykos 1 citron. 1Semifreddo350 g vispgrädde [3 dl] 150 g färskost 90 g strösocker [1 dl] 75 g äggula [5 st] 60 g äggvita [2 st] 10 g vaniljsocker pistagenötter, hackade 125 g färska hallon
Men efter det har burken fått stått och damma, men så för några dagar sedan tänkte ja att jag skulle ju göra lite mer biskvier i någon annan smak, och då slog det mig att guds så gott det skulle vara medhallon och lakrits biskvier
Smält chokladen i grädden över ett vattenbad, rör samman med äggulorna. Hallon, vit choklad och maränger är några av mina favoriter om man nu blandar ihop detta så är denna dessert en riktigt favorit
Den är gjord på lakritskolan Käck med havssalt, eller Kick som jag tror den heter nu för tiden. Ekologisk hallonsorbet från Sia och hemmagjord salt lakritssås
Dekorera med färska hallon. Lägg pappret i formen och pensla med olja. Nu har jag äntligen provat att göra egen semifreddo som jag annars bara fått på restaurang
Istället serverade jag god vaniljglass med färska hallon som jag strödde "lakritssocker" över. I somras upptäckte jag att Sia har en glass med just den smaken, men det blev lite "för mycket" för min smak
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.