Färgskalan på den mesta shoppingen idag blev blå. Blanda köttfärs med potatismjöl, salt och peppar. Tillsätt ägg och späd med vatten, smaksatt med kalvfond
Visst är det något speciellt med sista dagen på jobbet innan semestern, man går liksom bara och väntar och känner sig allmänt glad, går och väntar på att klockan ska slå slaget som betyder semester
Visst, det finns pannkakor överallt (den amerikanska typen av pannkakor är ju sååå god, och bananplättarna man får i Asien är delikata…) men för mig är ändå de svenska pannkakorna ”de riktiga” på något sätt
In i kylen fram till servering, kan stå över. 150-200 gr vit marabou som jag smälter och bara rör ihop med 2,5 dl vanlig fet cremefraich( jag kör alltid laktosfri). 2,5 dl v
Sno dem runt varandra , vik dubbelt och forma den marmorerade degen till rullar, 45 cm tjocka. Mördeg. Arbeta ihop degen först smulig sedan snabbt till en deg i maskin eller för hand
Går till jobbet, går ut på lunchen och sen går jag hem från jobbet. Till råga på allt börjar jag fundera på att damma av spinningscykel som C köpte för några år sen och som han, inte alls förvånnad över, inte har använt en endaste gång
På fredagar så ska det vara gott, lyxigt och lite mysigt. Jag vet inte vad plankstek betyder för er men för mig så är det en relativt återkommande del av min barndom, för så fort det var dags för restaurangbesök så var det plankan som stod på önskelistan (var inte den klassiska hamburgerungen när jag var liten) Idag så känns det som om att plankan associeras med sunkiga hak och billig bira, vilket är synd för rätten är ju rätt grym
Goda, saftiga och nygräddade bullar. (Jag använde med fördel mindre mängd jäst och ökar jästtiden i stället) Med en fördeg får degen bättre struktur, mera smak och längre hållbarhet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.