Marinerad rostbiff med balsamico, honung och kapris. Jag och maken mycket nöjda, barnen tycker det är väldigt onödigt att blanda i något annat än potatis i gratänger
Krydda med salt och vitpeppar. Skär rostbiffen i tunna skivor (gärna med skärmaskin). Lägg därefter köttet i en ugnssäker form och stick in en stektermometer där köttet är som tjockast
Salta och peppra köttet och bryn det runtom i smör på hög värme. Jätte bra att frysa ner överblivet rödvin som isbitar, bara att ta fram när man behöver nån skvätt då och då
Idag är sista dagen på julledigheten för mig, min man började jobba redan idag så jag har varit hemma och fixat lite i lägenheten och passat på att baka en äppelkaka och ett fröknäcke nu på eftermiddagen
I alla fall så både räckte det och blev över av denna örtstekta rostbiff. Det ska räcka både till kvällsmat och till lunch dagen därpå till hemmavarande ungdomar
De två sorterna kött var dovhjortsstek ochrostbiff som båda putsades och fick bli rumsvarma innan de saltades och pepprades och bryntes runt om i smör och olja på ett hett stekjärn
Det är vad det är att salta och peppra en rostbiff, trycka in en stektermometer i den, slänga in en den i ugnen på låg värme och lämna den att sköta sig själv i ett par timmar
En stek som till exempel rostbiff mättar många och även är god kall. mortla samman skalad vitlök, persilja, socker, salt och peppar till ett mos och späd med vinäger och olja
Skala lök och vitlök. Låt svalna och mixa sedan allt i en mixer med äggula och vinäger och kummin. Tillsätt oljan droppvis under mixning och smaka av med salt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.