Blåbär är ett av mina favoritbär och blåbärspaj är något av det godaste som finns tycker jag. Den här pajen med havregryn är seg och knäckig på samma gång och smakar fantastiskt
Vänd ner vetemjöl och smör. Känn med en sticka att smeten har stelnat i mitten av kakan. Om du använder frysta bär så kan kakan ha lite längre gräddningstid
Om man ska ha helhelg med sina bästa vänner gäller det att baka ordentligt innan. Blanda samman det rumsvarma smöret (jag använder flytande här, men vanligt går lika bra) med farinsocker, vanligt socker, sirap och vaniljsocker
Jag gillade ändå den här, den blev ganska seg och chokladig. 0,5 dl sirap (för segare kaka med mer kolasmak). 0,5 dl sirap (för segare kaka med mer kolasmak)
Jag gillar detta recept då man använder både smör och olja, resultatet blir en riktigt seg kaka. Ingen vill ha en torr kladdkaka och med detta recept blir kakan seg ända ut i kanterna
För extra lyx, servera med vispad grädde Lantmännen 25 portioner. Läs också. Fattiga riddare med smörfräst äpple Seg chokladkaka med knäckigt frötäcke Det här behöver du
Vänta ett tag och se sedan om kolan stelnar till sig något i vattnet. Jag använde Ekologisk Kryddpeppar, Ekologisk Kardemumma och Ekologisk Vaniljstång från Kryddtorget
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.